Monday, March 31, 2014

God mandag!

Goooood mandag!

Det har ikke skjedd så mye siden lørdagen, men øyekatarren begynner å gi seg og det er veldig godt. Men det jeg har gjort de siste 2 dagene er å jobbe litt med det hemmelige prosjektet mitt og bacheloren min. Så nå resten av dagen kan jeg fortsette å strikke på genseren. Måtte ta en liten pause for jeg ble litt for oppslukt av strikkingen.


Uansett, jeg ønsker dere alle en riktig finfin uke!









Saturday, March 29, 2014

DIY - Gull tegnestifter

God lørdags ettermiddag!

De siste dagene har det ikke skjedd så mye ettersom jeg har brukt mye av tiden på å slappe av på grunn av øyekatarr. Men det er ikke slik at jeg har ligget helt på latsiden (noe som er egentlig sjeldent at jeg klarer. Så her om dagen fant jeg frem en sprayboks og tegnestiftene mine!





Det er egentlig veldig enkelt, jeg satt bare alle tegnestiftene i pappen og sprayet (husk å rist boksen godt!) Og spray. Jeg sprayet over stiftene 3 ganger bare for å være sikker på at alt ble dekket.


Og genseren jeg driver å strikker på? jo det går fremover, jeg ble ferdig med ryggen i går, og har begynt på forsykket i dag. Og nå som jeg har blitt ferdig med ryggen trenger jeg ikke å være redd for at jeg har handlet forlite garn, for brukte mindre enn jeg hadde planlagt.


Uansett! God helg videre folkens! jeg skal nå sitte i mørket å hvile øynene =)

Tuesday, March 25, 2014

Pannebånd med bladmønster

Dagene etter at jeg leverte semesteroppgave har jeg trengt noen fridager fra alle former for skriving. Har vert veldig deilig! 

Det siste prosjektet jeg holdt på med var en bursdagsgave til ei venninne som feiret bursdagen sin nå på lørdagen. Og for en gang skyld hva jeg faktisk ferdig med gaven dager før. (Det er ikke noe som jeg klarer så alt for ofte) 

Og slik ble resultatet: 

Oppskriften som jeg har brukt kan du finne her. Jeg har brukt pinner 3.5 og babyull fra Gjestal og egentlig fulgt oppskriften til punkt å prikke. (for uten om at jeg orket ikke å bytte pinner.) Og er meget fornøyd med resultatet selv.




Annet som har skjedd siden side siste er blant annet at på torsdagen fikk jeg en hel haug med garn som jeg hadde bestilt fra sparkjop.no. Det var sju nøster med garn til et hemmelig prosjekt så det kan jeg dessverre ikke skrive så mye om akkurat nå. Men det kommer for en dag (jeg lover) 


Men som en liten oppmuntring til meg selv kjøpte jeg en hel haug med bomullsgarn også for strikke en nydelig bomullsgenser som jeg fant i MbyM sommer 2013. Så dette er et koseprosjekt som jeg skal holde på mellom all lesingen fremover.


Uansett, nå skal jeg la øynene mine hvile seg litt ettersom jeg har også klart å pådra meg en øyekatarr.

Thursday, March 20, 2014

Gulrort og ingefærsuppe, semesteroppgaveskriving og påskesett a la Mamma

Tenkte jeg skulle bare gi en kort oppdatering på det som skjer, og meste parten av tiden bruker jeg på å stresse med en semesteroppgave i mediesosiologi som skal inn i morgen! Og som vanlig har jeg null kontroll og vet ikke helt hva jeg holder på med. Men satser på at som vanlig klarer jeg å klappe sammen en oppgave som jeg kan levere!


Men selv om jeg har det travelt stopper det meg ikke fra å skrive noe som egentlig blir et lengre og lengre innlegg.  Men jeg tenkte at jeg skulle skryte litt av min mamma som har laget en helt FANTASTISK bursdagsgave til sin mor (altså min mormor). 

Jeg kan dessverre ikke si så mye om hvor hun har mønstre og slik i fra, men hvis dere ønsker kan jeg sikkert finne det ut til dere ;).  Mamma er den personen som lærte meg å strikke når jeg var relativt ung ( hvis ikke hukommelsen min er helt på villspor var det i 5-7 års alderen en gang). Og selv om jeg egentlig ikke begynte å produsere ting før jeg ble 19-20 år så har jeg hatt det i fingrene i evigheter.

Og etter som jeg skriver oppgave så er næring viktig for å holde konsentrasjonen, og dermed ble det til at jeg lagde meg Gulrot og ingefærsuppe til lunsj. Oppskriften har jeg hentet fra Kokebok for alle: Fra boller til burritos (den gule, ikke blå). Som er sikkert like vanlig i norske hjem som den rutete kokeboka (som jeg ikke husker hva heter, men forundrer meg ikke om den heter noe slikt. ) For å si det slik, hadde ikke jeg tatt med meg min Fra boller til burritos (jeg har den blå, det er min yngre bror som har fått den gule).  ville mamma hatt 3 stående i bokhylla.








Uansett, det er rart hvor mye man klarer å skrive når det er egentlig andre ting man skulle ha gjort! Men kryss fingrene for at jeg kommer meg i mål med oppgaven min!  

Og aller sist, men ikke minst, sangen som jeg alltid hører på for å gi meg troen på meg selv, når jeg ser som mørkest på ting :p 

Tuesday, March 18, 2014

pannebånd og laksewok

I helgen som var oppfordret min venninne meg om å begynne å legge ut noe av maten som jeg lager. Så jeg tenkte å ta henne på ordet for så å se om det er noe jeg kommer til å forsett med det. For rundt tre og halvt år siden flyttet jeg hjemme fra, og jo lengre siden det er siden jeg flytt jo mer mat lager jeg helt fra bunnen. Dette henger mye sammen med at jeg lever kun på pengene som jeg mottar fra lånekassen (som ikke er mye) og hvis jeg skulle ha levd på hel-/halv-fabrikater ville det vært mye mer røde tall i regnskapet mitt.


i dag ble det laksewok til middag, Det første jeg bruker å gjør er å legge nudlene i varmt vann. Og det er egentlig bare å hakke løk,  hvitløk, chili og ingefær, stek dette myk i wok. Del laksen i terninger og hiv oppi. Strimle gulrot og paprika. ha i nudlene gulroten og paprika. En slump soyasaus og sitronsaft. la det steke i noen minutter og server! (jeg hev noe baby leaf salat på toppen siden den så litt kjedelig ut. 


Dessverre har jeg ingen bilder fra selve stekeøkten ettersom at noen kom å forstyrret meg men godt ble det uansett og anbefales!


Jeg driver også å prøver meg på å strikke et pannebånd med bladmønster. Oppskriften som jeg bruker finner du her! Kommer til å skrive mer om det når jeg er ferdig ^^,


Uansett så vil jeg bare ønsker dere en fortsatt fin tirsdag videre, og gjerne kommenter!

Sunday, March 16, 2014

Turist i egen by

Da var hotelweekenden i Trondheim med min gode venninne over.Det var en fantastisk helg med god mat, hyggelig selskap, og max avslapping. litt trist at den er allerede over ;)



Noe av det beste med å bo på hotell er frokosten og som dere kan se har jeg ikke akkurat holdt noe tilbake!



Jeg har også i løpet av helgen strikket litt mer sokker!



Uansett, så håper jeg at dere har hatt en like fantastiske helg som meg! 

Friday, March 14, 2014

Hvit sjokolade muffins og babysokker

Da har det blitt fredag kveld og jeg sitter på et hotellrom her i Trondheim sammen med ei flott venninne! WOHO! så nå sitter vi å slapper av, ser tv og jeg strikker. Prosjektet jeg holder på med nå er tubesokker i babystørrelse. 


I går prøvde jeg meg på en ny muffinsoppskrift. Hvit sjokolade muffins i forbindelse med at både venninnen min og jeg elsker hvit sjokolade, og dermed fant jeg ut at hun skulle få være prøvekanin. Og resultatet ble bra! 


Uansett, så ønsker jeg dere alle en flott helg! 




Wednesday, March 12, 2014

Triplex Adam og Eva


Da var jeg tilbake i Trondheim etter å vært en tur hjemme på Mo for å feire min fars 50-års dag. Og i den forbindelse hadde jeg valgt å strikke en lue til han i Adam og Eva mønsteret. Og skal ikke klage på resultatet!




Jeg bare rett og slett elsker dette mønsteret, jeg føler at det har en veldig sterk familietilknytting til det ettersom min farmor har strikket noen strikket noen prosjekter i dette mønsteret til blant annet pappa.  
 
 
Og på grunn av denne tilknyttingen til dette mønsteret har jeg strikket sokker til meg selv og votter (som faktisk var en eksamenoppgave for noen år tilbake). Fått mamma til å strikke meg en genser. Og Lua, ja den er faktisk farmor som har strikket.  (Mamma har også ved en anledning strikket leggvarmere, men jeg rekte dem opp for å få garn til lua som jeg nettopp har strikket!)
 
 
Uansett, nå skal jeg på dagens forelesning, vi snakkes!

Friday, March 7, 2014

helg!

Hei og hopp!

Da var jeg endelig ferdig med en av de hemmelige prosjektene mine. Men dere må nok vente til over helgen før dere får vite hva det er ettersom personen en
da ikke har mottatt den.



Så nå pakker jeg siste rest før jeg setter meg på nattoget nordover til Mo. Skal hjem en tur i helgen for å feire pappas 50 års dag. Og ettersom jeg som vanlig henger etter med alt har jeg dessverre ikke mulighet til å skrive noe mer!

Uansett så ønsker jeg dere bare en fantastisk helg!

Wednesday, March 5, 2014

Sokker uten hæl

Goood Onsdag!

har vel egentlig ikke så mye å skrive om, men tenkte at jeg skulle skrive om det lille jeg har. Jeg er travelt opptatt med semesteroppgave i mediesosiologi, også jobber jeg jo med bacheloroppgaven min. (som jeg skal ha en muntligfremføring om på fredagen.). I tillegg til at jeg har blitt syk som gjør at alt går ikke som planlagt.


Men det stopper meg ikke fra å gjør litt håndarbeider. Både et hemmeligprosjekt, som jeg ligger innenfor tidplanleggingen men kan dessverre ikke skrive om. MEN, i går jeg ble ferdig med sokkene som jeg har drevet å strikket. Som er veldig deilig ettersom jeg går rundt å fryser på grunn av sykdom!


Selv om jeg er ganske sikker på at jeg har skrevet oppskriften tidligere tenker jeg at det ikke skader å skrive det en gang til. Jeg har en skostr 36-37 og har lagt opp 40 masker med Ola Raggegarn på pinner 3.5. Følg mønsteret til oppskriften under og strikket sokkene til ønsket lengde før jeg har felt av.


Jeg har tatt utgangspunkt i denne oppskriften: (garnstudio.no)
VRBORD: 
* 2 r, 2 vr *, gjenta fra *-*. 
----------------------------------------------------------

SOKK: 
Legg opp 44-48-52 (56-60) m på settp 2,5 med BabyAlpaca Silk. Strikk vrbord - Les forkl over - i 2 cm. Deretter strikkes det 1 omg der vrborden forskyves 1 m til venstre slik: Over 2 r, 2 vr blir det 1 vr, 2 r, 1 vr. * Strikk 3 omg med r over r og vr over vr, forskyv vrborden 1 m til venstre på neste omg (= 4 omg) *, gjenta fra *-* til arb måler 10-11-12 (13-15) cm, nå strikkes alle vrang-m 2 og 2 sm, strikk 2 omg med r over r og vr over vr, deretter strikkes alle rett-m 2 og 2 r sm, strikk 2 omg med r over r og vr over vr og strikk deretter alle m 2 og 2 sm = 11-12-13 (14-15) m. Klipp tråden og trekk den gjennom de resterende m, fest godt. Sokken måler ca 13-14-15 (16-18) cm. Strikk 1 sokk til.


Uansett, ønsk meg god bedring og skit fiske! Og ha en fantastisk dag videre!









Sunday, March 2, 2014

Restegansteppe del 2

Da va man kommet til den første søndagen i mars. Hvem skulle trodd at februar skulle komme og gå så fort.

Jeg driver med flere prosjekter fortiden, men problemet er at det er gaver og jeg har ikke lyst til å avsløre dem. Men jeg har et prosjekt som jeg kan skrive masse og vise noen bilder nemelig restegarnshekleteppet mitt.


 
Sist gang jeg skrev om dette prosjektet hadde jeg kommet så langt på det. (se over) 
 


 
Om dere kan se har det vokst en del siden sist. Om de finværsdagene som har vært har jeg faktisk sittet ute i solen å heklet siden teppet holder meg varm mens jeg holder på. 


Men nå så begynner det å bli lite restegarn, så jeg får begynne med flere andre prosjekter slik at det blir mer rester til teppet






På fredagen mottok jeg litt kan som jeg har kjøpt til den ene prosjektet som jeg ikke kan skrive så mye om enda. Men er allerede godt i gang med det så kanskje jeg blir ferdig i god tid for en gang skyld!