Sunday, June 30, 2013

Fra kjole til skjørt

I fjor en gang kom jeg over en veldig flott rød kjole med blomstermotiv på salg. Men etter hvert forstod jeg hvorfor denne kjolen var på salg og det var så mange av den. Den var nærmest umulig å få av og på uten å forstrekke muskler eller dra skuldrene ut av ledd på grunn av en designfeil. Og når jeg først fått den på så var den lite flatterende, mye på grunn av at jeg ikke hadde store nok bryster til å fylle den ut.

Men selv med sine feil klarte jeg rett og slett ikke å kvitte meg med kjolen. For jeg elsket fargen og mønsteret på stoffet, så kjolen ble hengende lengst bak i klesskapet. Tiden kom og gikk

Jeg har dessverre lite bilder av prosessen, men kort fortalt om hva jeg gjorde er; Først sprettet jeg opp sømmen mellom overdelen og båndet i midten. Og sydde en søm øverst på båndet. Jeg har også lagt opp skjørtet ca 10 cm siden jeg følte at det var litt for langt for min smak.

Før:




Etter:

Er veldig fornøyd med resultatet og kommer nok til å bruke den mye mer nå =)

Friday, June 28, 2013

Plattinglegging og kamferdrikk

God fredag godtfolk!

Nå er jeg tilbake etter noen fantastiske dager på hytta i Melfjorden. Beste stedet på jord! Og dagene har blitt brukt til å starte på å bygge platting, og det merkes på kroppen i dag. Det finnes ikke en kroppsdel som ikke har det vondt akkurat nå. Men det er verdt det!

Har en god del igjen, men det er en god start!


På grunn av de store temperaturforskjellene på hemsen hvor jeg sover, har jeg pådratt meg en liten forkjølelse, så nå jeg sitter å hoster som en idiot! Heldigvis vet jeg råd. Siden jeg har aldri vært noen tedrikker og halspastiller fungerer ikke på meg har det alltid vært veldig slitsomt med forkjølelser for meg. Så i vinter når jeg slet med en kraftig forkjølelse fant jeg ut at jeg skulle prøve å knuse litt kamferdrops, blande det med varmt vann,  og ha litt honning og sitron. Og det ble meget vellykket! Skal ærlig si at smaken er litt hips om haps, men kamferdrikken løsner opp og smører halsen fra første slurk!


Varm kamferdrikk - oppskrift:
Det du trenger er:
Gul kamfer
Honning
Sitron
Kokt vann

Knus noen kamferdrops, jeg bruker ca 5-6 stykker på en kopp. Ha i 1-2 spiseskjeer med honning, og en stor dæsj med sitron. Hell på varmt vann og rør rundt til dropsene er oppløst. Så er det bare å nyte det!


Nå skal jeg hoppe i badekaret i et lite håp om at kroppen skal slutt å verke!

Wednesday, June 26, 2013

Havmannen handlenett

Hva gjør man når man finner store mengder ubleket bomullslerret? Jo man syr noen handlenett! Etter min mening kan man aldri få for mange av disse, jeg bruker de til oppbevaring av strikke og hekleprosjekter som jeg holder på med.

Dette er det jeg har brukt:
Ubleket bomullslerret (jeg er ganske sikker på at det jeg hadde var fra Ikea)
Overførings ark for tekstil
Tekstiltusj (svart)


Fremgangsmåte:

jeg har brukt et handlenettet fra Søstrene Grene som inspirasjon og mal.

jeg begynte med å stryke hele tøystykket jeg hadde. Dette gjør det mye enklere når man skal begynne å måle og klippe delene til handlenettet.

Hovedstykket måler 39 x 95 cm
bærehankene måler 7 x 50 cm

Det første jeg gjorde var å brette hovedstykket dobbelt for så å stryke det. Videre stryk jeg åpningen først 1 cm brett for så og gjøre det en gang til bare denne gangen 3 cm. på begge sidene.

Videre påførte jeg motivet og skrev teksten på. Teksten har jeg først skrevet ut på et ark i rett størrelse og lagt under som en mal.

Så var det det videre på monteringen. Sydde først jeg begge sidene med vrangsiden ut.
en rett søm ca 1 cm innpå stoffet og en sikk-sakk søm mellom den rette og kanten på stoffet.
Når sidene er ferdig var det åpningen som stod for tur. Først brettet jeg ned dem første strykekanten, så engang til for så å sy en rett søm nederst av bretten. Da var hovedstykket ferdig.



Videre på hankene brettet jeg dem først dobbel, for å sy en søm nedover, vrenge dem og sy en til søm på rett siden. Så var det bare å feste disse til nettet. hankene er sydd på 9 cm fra kantene, og festet ved å først sy en firkant, og et kryss inni for å forsterke disse.


Så var det bare å klippe trådene og stryke.

Hvis det er noe uklart eller noe du ikke forstår så er det bare å spørre ;) Ettersom jeg er klar over at jeg ikke er verdens flinkeste til å forklare ting. (Øvelse gjør mester, så jeg håper jeg blir bedre etter hvert).


 Slik ble resultatet =)

Monday, June 24, 2013

Babysokkebonanza

Sommeren er her, og plutselig ble det mye mer tid der jeg ikke trenger å få dårlig samvittighet for å bruke på andre ting enn å lese pensumbøker. LIVET ER HERLIG! For nå kan jeg bruke tiden min på prosjekter jeg har utsatt og utsatt.

Så det ene målet mitt for sommeren er å strikke opp all babygarnet som jeg har liggende. Som egentlig er et prosjekt jeg har jobbet med i snart et år. Mye av grunnen til at jeg aldri blir kvitt garnet er at jeg er så utrulig lei av å strikke hæl. Så dere skal forstå at jeg var overlykkelig når jeg kom over denne oppskriften tubesokker på garnstudio.no

jeg har alt strikket 4 par sokker og har en liten pause fra sokkestrikkingen for å strikke matchende votter slit at det blir sett.

Emilie


ps. Jeg vet det er lenge siden siste blogginnlegg og at jeg hver gang skriver et nytt så lover jeg å bli flinkere, vel denne gangen gidder ikke jeg det. Nettopp fordi jeg begynner å kjenne meg selv såpass godt nå at jeg vet jeg ikke kommer til å holde det. Der for lover jeg ingenting, men jeg har mer tid enn vanlig pluss tusen prosjekter så hvem vet ;)